Nieuwe Nederlandse urban farming start-up Kweecker trapt af tijdens Horecava 2017

Na een ontwikkelingsperiode van anderhalf jaar en een pilot bij Restaurant De Librije en Restaurant Bolenius is de Nederlandse start-up Kweecker klaar om de markt te betreden. Dit zal officieel gebeuren tijdens de Horecava 2017. Het product, wat ook de naam Kweecker draagt, maakt gebruik van slimme technologieën om het voor chef-koks mogelijk te maken zelf groenten en kruiden te kweken. Zo wordt de ultieme versbeleving voor gasten gecreëerd.

De Kweecker combineert moderne technologiëen uit de tuinbouw sector met een sterke focus op design, om zo een slimme kweekkas te creëren die niet alleen gebruiksvriendelijk is maar ook als eye-catcher functioneert in horeca gelegenheden. De constructie, welke ongeveer het formaat van een koelkast heeft, bevat drie lagen waarop gekweekt kan worden. Slimme sensoren houden continue het klimaat in de gaten en er kan zo nodig worden ingegrepen door de klimaatcomputer onderin de Kweecker. Dit is het brein van de kweekkas en kan desgewenst automatisch het klimaat monitoren en bijstellen. Als gebruiker kan je de Kweecker op afstand in de gaten houden via de Kweecker app, of eventueel zelf het klimaat aansturen.

Het team achter de Kweecker heeft sterke banden met de Nederlandse tuinbouw sector, wat terug te zien is in het ontwerp van de kweekkas. In de afgelopen anderhalf jaar zijn meerdere prototypes ontworpen en getest. Tijdens het Chefs (R)Evolution event is de Kweecker voor het eerst in zijn huidige vorm aan het publiek getoond. Restaurant De Librije in Zwolle en Restaurant Bolenius in Amsterdam hebben als één van de eersten een Kweecker in gebruik genomen. Chef-kok Luc Kusters van Bolenius zegt over de Kweecker: “Met de Kweecker halen we een stukje van onze moestuin naar binnen en geven zo onze gasten een nog betere versbeleving.” Beide restaurants behoren tot de top 25 beste groenterestaurants ter wereld en laten daarmee een duidelijke passie voor groenten en vers voedsel zien. Een passie die gedeeld wordt door Kweecker en waarmee horeca gelegenheden nog verser en groener gemaakt worden.

Kweecker zal op de Horecava te vinden zijn in de Verskas, standnummer 246 in hal 7.

Kweecker_Bolenius

Chef-kok Luc Kusters van Restaurant Bolenius

 


 

Noot voor de redactie

Mail of bel voor meer informatie over Kweecker met:

Axel Persoon

axel@kweecker.nl

+31 6 19 40 03 41

www.kweecker.nl

Video van de Kweecker: https://www.youtube.com/watch?v=UoNp2jJmbNQ